Project Description

Location: Burlington, Washington
Project Size: 2,637 sf
Architect: Carletti & Associates
Facility Type: Financial

For 80 years credit unions have delivered a ‘for the people, by the people’ type of service. In that tradition, NW Plus Credit Union began upgrading its branch offices in several Northwest communities.

MULTIPLE FINISHES
give branch office distinct Northwest feel

Though small in square footage, this branch office boasts a big Northwest feel with timber columns and beams with knife plate connections. The warm wood finishes add to the appeal of the 2,637 sq. ft. branch office with five teller windows and two drive-up lanes.

As one of NW Plus’ first ground-up projects, the credit union explored several design options before choosing a multiple exterior finish solution with split face CMU, metal siding, and aluminum wall panels.

Another of the project’s unique features is a Filterra Bioretention system, installed to deal with site storm water. This green system uses mulch and a tree planted in the tank to filter and remove pollutants before they enter the storm drain.

The project broke ground in November with a four-month construction schedule. Fisher’s team planned the project’s schedule carefully to deal with the challenges of construction in winter. Planning ahead, the crews installed the asphalt early in the project schedule before the plant closed for winter, rather than at project completion. Fisher’s attention to detail and organized approach made a late February opening a very successful reality.